Чортків online

Як у Чорткові виконується трудове законодавство

Одним із питань порядку денного чергового засідання виконавчого комітету стало інформування інспектора сектору з питань праці управління соціального захисту населення, сім’ї та праці міської ради Галини Мельничук про роботу підрозділу по здійсненню контролю з дотримання трудового законодавства про працю на території міста.

Як зазначила доповідачка, виконуючи розпорядження міського голови Володимира Шматька від 17 січня 2018 року № 9 “Про заходи щодо детінізації доходів, підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення”, було створено робочу групу з числа фахівців Чортківської ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області, Управління Пенсійного фонду України в Чортківському районі, центру зайнятості, відділу з економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності, муніципальної поліції та інспектора праці сектору з питань праці управління соціального захисту населення, сім’ї та праці міської ради.

Членами робочої групи за 9 місяців п.р. проведено обстеження 115 суб’єктів підприємницької діяльності. Як результат перевірок та роз’яснювальних бесід з фізичними особами підприємцями, керівниками підприємств та працівниками щодо необхідності оформлення трудових договорів, протягом звітного період створено 207 нових робочих місць та відповідно наповнено місцевий бюджету на суму 138 тис. 690 грн.

Фахівцями проведено 12 засідань міської комісії з питань заборгованості та виплати заробітної плати. Заслухано 67 керівників підприємств та фізичних осіб підприємців щодо виплат зарплатні менше мінімального рівня, 6 засідань по легалізації, де заслухано 20 фізичних осіб підприємців щодо оформлення трудових договорів, 5 засідань по масовому вивільнені працівників.

З 32 суб’єктами господарювання та його працівниками проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю. 
Щоквартально, на зустрічах зі спілкою підприємців міста, розглядаються різні питання по трудовому законодавству.

Обстежено підприємства, які спеціалізуються на виробництві хліба та хлібобулочних виробів. 
Також, в результаті трьох спільних з Держпрацею інспектувань на ПП “Чортківмолоко” виявлено 5 незареєстрованих працівників, у філії “Чортківський райавтодор “ – заборгованість по зарплаті, а у ФОП Віталія Возьного — нелегальну працю на будівництві.

Завдяки співпраці з Чортківським центром зайнятості 8 роботодавців працевлаштували на нові робочі місця безробітних осіб і отримали право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску.

Заслухавши інформацію інспектора сектору з питань праці управління соціального захисту населення, сім’ї та праці про проведену роботу у період з 01 січня по 01 жовтня 2018 р., члени виконкому вирішили взяти її до відома. 
З метою додержання законодавства про працю згідно з трудовим законодавством рекомендовано посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання та їх працівниками.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту