Чортків online

У Чорткові урочисто відзначили День захисника України

Традиційно в Україні 14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День створення Української повстанської армії. З недавніх пір саме цього дня відзначають ще й День захисника України.

Глибоко символічно, що ці свята – велике християнське свято і національне свято – об’єдналися в одну дату. Адже 14 жовтня символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.

На урочистому заході, що відбувся у Чорткові, – на центральній площі – Героїв Євромайдану зібрались військовослужбовці, міська та районна влада, депутати усіх рівнів, жителі та гості нашого міста.

Усі присутні мали змогу почути прямим включенням привітання Президента України Петра Порошенка з нагоди Дня захисника України. Президент у вітальному слові зазначив, що сьогоднішнє свято не має гендерної ознаки. Сьогодні ми вітаємо чоловіків та жінок – усіх, хто долучився до боротьби над агресором.

Звертаючись до присутніх, міський голова Володимир Шматько зазначив, що найбільше у нашому житті, у нашій країні потрібно цінувати єдність.

«Саме єдність колись поєднувала українське козацтво, Українську повстанську армію, а сьогодні – українських захисників на Сході України, – звернув увагу міський голова.

День захисника України – це не чоловіче свято, це свято усіх тих, хто долучився до оборони своєї держави.

Бажаю, щоб сьогоднішнє свято стало святом єдності у нашому місті, районі, країні. Давайте щиро один одному казати «дякую»! Слава Україні!»

Привітали українських захисників також народний депутат Олег Барна, голова Чортківської РДА Оксана Чайчук, капітан Микола Шихмагомєдов та інші.

За активну громадянську діяльність, мужність, патріотизм, служіння українському народу, захист кордонів нашої держави, збереження її територіальної цілісності та недоторканості, спрямовану на об’єднання громадян України у прагненні суверенітету та розвитку держави, з нагоди святкування Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та Дня створення УПА грамотами Чортківської міської ради та цінними подарунками – годинниками від Чортківського міського голови нагороджено учасників бойових дій АТО на сході України Романа Говорова, Марію Подгорну та Марію Хрик.

Почесною відзнакою Чортківського міського голови «За честь і відвагу» нагороджено учасників бойових дій, членів Всеукраїнського братства УПА «Лисоня» міста Чорткова Василя Бегмана та Марію Федорців, учасників бойових дій АТО на сході України Андрія Кучера, Юрія Маланюка, Вадима Підручного та Василя Слободяна.

Також ряд військовослужбовців отримали нагороди від Чортківської районної державної адміністрації та Чортківської районної ради, а також від правління Спілки учасників бойових дій АТО на сході України.

Завершився урочистий захід вшануванням хвилиною мовчання полеглих героїв та покладанням квітів та поминальних свічок на могили полеглих героїв Чортківщини.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту