Чортків online

До уваги жителів міста Чорткова!

Шановні жителі міста Чорткова!

Одна із політичних партій, що представлена у міській раді, оприлюднила звернення про нібито порушення регламенту по скликанні і проведенні позачергової сесії міської ради.

Пропонуємо вашій увазі роз’яснення з цього питання відповідно до затвердженого Регламенту Чортківської міської ради VII скликання.

Так, згідно п. 14.1 статті 14 Регламенту Чортківської міської ради VІІ скликання позачергова сесія, із зазначенням порядку денного, скликається міським головою або за пропозицією третини депутатів за необхідністю. Повідомлення про скликання позачергової сесії публікується на офіційному веб-сайті Ради та на дошці оголошень міської ради не пізніше, ніж за один день до початку сесії.

Відповідно, 17 жовтня 2018 року на офіційному веб-сайті міської ради опубліковано розпорядження міського голови № 279-од від 17.10.2018 «Про перенесення позачергової сорок п’ятої сесії Чортківської міської ради VІІ скликання», яким за 1 (один) день до початку сесії повідомлено про скликання позачергової сесії.

Статтею 30 (п. 30.6) Регламенту передбачено, що проекти рішень міської ради повинні бути подані секретарем ради на розгляд постійних депутатських комісій міської ради не пізніше як за 5 (п’ять) днів до пленарного засідання сесії, а в невідкладних випадках, безпосередньо, на засіданні сесії.

Вказана стаття Регламенту стосується чергових пленарних засідань сесії, позачергова сесія є виключенням, при якому в силу скликання її за 1 (один) день, розгляд питань на засіданнях постійних депутатських комісіях відбувається, безпосередньо, у день проведення позачергової сесії, а не за 5 (п’ять) днів до неї.

Відповідно до п. 8 Положення про погоджувальну раду Чортківської міської ради VІІ скликання, затвердженого рішенням сесії міської ради від 19.02.2016 № 106 засідання погоджувальної ради скликаються міським головою за 2 (два) дні до пленарного засідання, за винятком скликання позачергових сесій чи пленарних засідань.

Згідно п. 30.11 Регламенту апарат міської ради забезпечує можливість ознайомлення депутатами ради та жителями міста з копіями проектів рішень не пізніше, як за 4 (чотири) дні до відповідного пленарного засідання, а у виняткових випадках, передбачених цим Регламентом, – не пізніше, як за 1 (один) день до пленарного засідання.

Даний пункт Регламенту дотриманий шляхом опублікування проектів рішень позачергової сесії на офіційному сайті міської ради 12 жовтня 2018 року.

Таким чином, як випливає з вищенаведеного, Чортківською міською радою дотримано усіх положень Регламенту, а доводи, викладені у відео не мають належної правової підстави.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими оргаізаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту