Чортків online

У Чорткові стартувала інформаційна кампанія соціального проекту «Щасливі разом»

З метою популяризації сімейних цінностей, відповідального материнства і батьківства, шлюбу, сім`ї та виховання дітей серед жителів Чорткова у лютому наступного року стартуватиме соціальний проект «Щасливі разом».

Сприяє організації проекту Центр соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді Чортківської міської ради та Тернопільський обласний благодійний фонд «Карітас Бучацької Єпархії УГКЦ».

Проект «Щасливі разом» передбачає об`єднання зусиль батьків, школи, церкви, громади щодо створення передумов для подальшого розвитку сім`ї, розробки спеціальних освітніх програм для батьків з метою підвищення рівня знань з питань відповідального батьківства, духовного та морального виховання, покращення дитячо-батьківських відносин.

Учасниками проекту мають змогу стати 15 сімей нашого міста з різним сімейним стажем, які готові докладати зусиль, аби покращити взаємини у своїй сім`ї. Обов`язкова умова – участь чоловіка і дружини.

Наразі в школах міста Чорткова проводяться семінари, круглі столи з метою інформування батьків про участь у проекті.

Власне, навчання буде проходити за інформаційно-інтерактивними модулями з лютого 2019 року в Єпархіальному управлінні Бучацької Єпархії, які проводитимуть викладачі Українського Католицького Університету.

За словами провідного фахівця центру соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді Чортківської міської ради Тетяни Коберніцької, криза сім’ї – одна з найактуальніших проблем сьогодення.

«Сьогодні ми спостерігаємо значне збільшення проблемних сімей в нашому місті. – зазначає Тетяна Коберніцька. – Сучасні батьки насамперед думають про матеріальний добробут і надмірно присвячують себе роботі за рахунок виховання дітей. В результаті, як бачимо, діти мають щоразу кращий матеріальний рівень, проте стають усе біднішими в моральному та духовному планах.

Помилки виховання, яких допускають батьки, ведуть до болісних наслідків. Оцінивши ситуацію, яка склалась: послаблення сім`ї, зниження рівня духовності, моральності, низький рівень педагогічної культури, відсутність стратегії виховання дитини в сім`ї, недостатня підготовка молоді до материнства, батьківства, велика кількість розлучень і, як наслідок, неповні сім`ї, в яких діти не отримують належної любові та виховання, не мають прикладу доброї родини, – постало питання про створення соціального проекту «Щасливі разом», зорієнтованого на підтримку сім`ї у всіх її напрямках».

За детальною інформацією стосовно участі у проекті прохання звертатися до Центру соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді Чортківської міської ради за адресою: вул. Т. Шевченка, 21; телефон: 3-18-03.

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту