Чортків online

Із чергового прийому громадян

За допомогою у розв’язанні земельних, соціально-побутових, житлово-комунальних та інших питань до міського голови Володимира Шматька звернулися жителі міста. Звернення були як особисті, так і колективні.

Зокрема, жителі багатоквартирного будинку, що по вул. Т. Шевченка, 62 звернулися до міського голови з проханням допомогти з утепленням будинку. Володимир Шматько звернув увагу на те, що депутатами міської ради затверджена Програма підтримки та стимулювання створення ОСББ у місті Чорткові на 2018-2020 роки, згідно з якою міська рада співфінансує проведення робіт із впровадження заходів з енергоефективності на 50 відсотків.

«Однак, для того, щоб отримати таке співфінансування, необхідно створити ОСББ», – зазначив очільник міста. – Можу вам навести приклад – ОСББ «Дениса Січинського №3». Для заміни вікон та дверей загального користування члени цього ОСББ скористалися міською програмою, «теплим кредитом» від держави та обласною програмою, згідно з якою відшкодовують 12 відсотків по кредиту. В результаті, мешканцям будинку утеплення вартістю більше 200 тисяч гривень обійшлося зовсім невеликим коштом».

Володимир Шматько пообіцяв заявникам найближчим часом посприяти у вирішенні прибудинкових проблем, зокрема, в облагородженні скверика та ремонт каналізації. А що стосується утеплення, то тільки після утворення ОСББ.

Жителі вулиці М. Рильського колективно звернулися до міського голови з проханням підсипати дорогу та провести вуличне освітлення. Володимир Шматько сказав, що до кінця року проблему постараються вирішити.

Настоятель церкви святого рівноапостольного князя Володимира Великого о. Василь Сенчишин разом із парафіянами подякував меру міста за облаштування сходів до каплиці Матері Божої, яка належать громаді церкви.

Володимир Петрович зазначив, що це його обов’язок, адже багато людей з мікрорайону «Кадуб» ходять по воду до джерела, що біля цієї каплиці. Оскільки на цьому місці на Водохреще освячують воду, міський голова зазначив, що допоможе у будівництві купелі.

Інші звернення жителів міста стосувались виділення матеріальної допомоги, житлово-комунальних та соціально-побутових питань. На усі запитання заявникам надано чіткі відповіді.

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту