Чортків online

Вперше у Чорткові побувала делегація Представництва Європейського Союзу в Україні

З метою презентації програм та проектів від Європейського Союзу, які доступні для України щонайменше до 2020 року, вперше у Чорткові побувала делегація Представництва ЄС.
 
Окрім Чорткова, гості провели низку інформаційних заходів і в Тернополі. Радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова зазначила, що для кожного інформаційного візиту Представництво обирає певний обласний центр, а також одне або два міста обласного значення. Оскільки Чортків неодноразово брав участь у різноманітних європейських проектах, їм було цікаво побачити, як у маленькому місті можна досягнути таких хороших результатів. Тому вирішили провести захід саме в Чорткові.
 
Звертаючись до гостей, міський голова Володимир Шматько зазначив:
 
«Щиро вдячний за те, що відвідали місто Чортків, оцінили роботу проектного менеджменту в нашому місті.
 
Наша міжнародна технічна робота по залученню додаткових коштів у міській раді розпочалась з того, що ми створили відділ, який і розпочав таку роботу. За цей час ми приєдналися до Асоціації «Енергоефективні міста України», проекту «Угода мерів Схід», розробили та затвердили Єврокомісією документи за напрямком енергоефективність, енергозбереження та економічний розвиток. Отримали вигідний кредит від НЕФКО на 8 мільйонів гривень та 2 мільйони 600 тисяч гривень грантових коштів від Фонду Е5Р для того, щоб зробити енергоефективнішою найбільшу школу нашого міста, ми є учасниками проекту GIZ, ініціативи «Мери за економічне зростання», виграли грант від програми «U-LEAD» на обладнання для нового ЦНАПу, який буде розміщений у фойє міської ради. Ще одним важливим кроком стало те, що Чортків разом із ще трьома містами Житомиром, Кам’янцем-Подільським та Львовом зобов’язався до 2050 року перейти на альтернативну енергетику».
 
Опісля делегація Представництва ЄС провели публічну презентацію «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС» для працівників міської ради, представників неурядових організацій, бізнесу, молоді, освітян, активістів та зацікавлених жителів міста. Під час заходу керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Наташа Ефімофф та радник з питань преси та інформації Вікторія Давидова представили довготривалі освітні, молодіжні, культурні та бізнесові програми та проекти ЄС, а також інформаційні ресурси Представництва ЄС. Серед презентованих програм та проектів: Horizon 2020, Creative Europe, Culture Bridges, Erasmus+, eTwinning Plus, COSME, EU4Business, EU4Youth та інші.
 
А для учнів Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича представники делегації провели брейн-ринг на європейську тематику – гру, яка має на меті в інтерактивний спосіб покращити знання про історію Європи, її політичне, економічне, культурне життя, а також відчути командний дух і розвинути аналітичні навички.

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту