Чортків online

Чортків візьме участь у важливій програмі від Європейського Союзу

З метою отримання грантових коштів від Європейського Союзу для важливої галузі інфраструктури міста, Чортківська міська рада має намір подати проектну заявку на європейську програму «Місцеві органи влади: партнерства для сталого розвитку».

Для того, щоб обговорити цю програму та вибрати ключову галузь, міський голова Володимир Шматько провів нараду із керівництвом комунального підприємства «Чортківське ВУВКГ» (Чортківській водоканал), спеціалістами відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури та відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності.

На нараді вирішили, що однією з найбільш очевидних проблем у місті, є водопровідні мережі та якість води в цілому.

Володимир Шматько:

«Звичайно, що сьогодні у Чорткові є багато проблем у галузях культури, економіки, освіти тощо, де б не завадили грантові кошти.

Проте якісна вода та відсутність проблем із водопостачанням, є надважливою стратегічною ціллю нашого міста».

Програма «Місцеві органи влади: партнерства для сталого розвитку» від ЄС має 4 напрямки: сприяти урбаністичному управлінню; забезпечити соціальну інтеграцію міст; удосконалити стійкість та екологічність міст; удосконалити процвітання та інновації у містах.

Чортківською міською радою для написання проектної заявки обрано другий напрямок – забезпечення соціальної інтеграції міст, а саме написання проекту щодо базових послуг мереж інфраструктур, таких як вода, санітарія та відходи.

Проектна заявка подається англійською мовою, кінцевий строк – 6 грудня 2018 року. Грант у разі відбору до фінансування складає від 2 до 4 мільйонів євро.

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту