Чортків online

У Чорткові традиційно вшанували День пам’яті жертв Голодомору

У четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору – страшного геноциду, що відібрав у нашої держави кращих дочок та синів, прирікши на голодну смерть.

Традиційно в цей день жителі нашого міста збираються біля пам’ятного Хреста для того, щоб разом зі всіма українцями помолитись за душі загиблих від геноциду української нації.

У спільній молитві об’єднались народний депутат України Олег Барна, міський голова Володимир Шматько, секретар міської ради Ярослав Дзиндра, члени виконавчого комітету, депутати та працівники міської ради, депутат обласної ради Любомир Білик, керівництво районної влади, студентство, учні, громадськість.

Молебень за жертвами Голодомору відправили Преосвященний Владика Дмитро Григорак, всечесні отці.

Звертаючись до присутніх, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, зокрема, сказав: «Голодомор – це трагедія не тільки України, а всього людства. Це один із найбільших геноцидів історії світу. Сьогодні ми відзначаємо цей день, щоб, найперше, віддати честь померлим, помолитися за їхні душі, а також застерегти сучасників та нащадків від трагічної долі».

Отець Михайло Левкович зазначив: «Нас, українців, хотіли знищити як націю, хотіли знищити нашу віру. Але ніхто не зламав і не зламає силу духу українського народу».

О 16:00 присутні долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання, після чого принесли свічки до пам’ятного Хреста.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту