Чортків online

Володимир Шматько представив Чортків на Раді регіонального розвитку

26 листопада у Тернополі відбулася обласна Рада регіонального розвитку. Захід відбувся під головуванням голови Тернопільської ОДА Степана Барни за участі міських голів, голів об’єднаних територіальних громад, районних державних адміністрацій, депутатів, керівників структурних підрозділів Тернопільської ОДА.

Степан Барна:

«Рада регіонального розвитку – це можливість підбити певні підсумки зробленого, закцентувати увагу на найважливіших питаннях та виправити недоліки. – зазначив у вступному слові голова Тернопільської ОДА Степан Барна. – Сьогодні ми обговоримо розвиток економіки та інфраструктури Тернопільської області, а також зробимо певні висновки за останні чотири роки. Водночас, маємо визначити стратегію, котра дозволить сформувати комплекс заходів для основи розвитку нашого краю в майбутньому».

Тому під час засідання виступи учасників були зосереджені на таких питаннях: «Децентралізація: історії успіху», «Допомога поруч: доступна медицина», «Будівництво та інфраструктура», «Вчимось по-новому».

Міський голова Володимир Шматько у своєму виступі, зосереджуючись на питаннях будівництва та інфраструктури, зазначив, що за 3 роки у Чорткові багато чого вдалося втілити.

«Реформа децентралізації, направду, дає свої позитивні результати по усій Україні. Нагальним питанням для Чорткова сьогодні є утворення об’єднаної територіальної громади. Згідно з Перспективним планом утворення ОТГ, затвердженим Тернопільською обласною радою та Кабінетом Міністрів України, навколо Чорткова об’єднаються 6 населених пунктів. Попри певне затягування процесу об’єднання, я вірю, що спільно ми зможемо утворити одну з найсильніших громад в Україні».

Опісля Володимир Шматько коротко розповів про успіхи роботи у Чорткові за 3 роки, подякувавши при цьому депутатам міської ради, членам виконавчого комітету, особистій команді, депутату Тернопільської обласної ради Любомиру Білику.

Володимир Петрович наголосив на основних досягненнях Чортківської міської ради, зокрема, на динаміці власних надходжень, особливо, від вкладених закордонних інвестицій, а також впровадженні НУШ у школах, реорганізації школи-інтернату у школу спортивного профілю обласного значення, залучення кредитних коштів під 3 % річних у гривні від корпорації НЕФКО для капітального ремонту з енергозбереження найбільшої школи Чорткова – № 5 тощо.

Особливо увагу міський голова звернув на будівництво очисних споруд, наголосивши, що очисні каналізаційні споруди у Чорткові не працювали ще з 1989 року. «Завдяки сприянню Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака з Державного екологічного фонду нам вдалося отримати за 2 роки майже 30 млн. грн. на будівництво нових біологічних очисних споруд. – зазначив очільник міста. – Також на ці потреби були виділені гроші і з обласного бюджету, і з міського. Маємо надію, що такі довгоочікувані очисні у Чорткові запрацюють вже наступного року. Це велике екологічне досягнення. Як і станція доочистки питної води за програмою «Питна вода України», задля якої з державного бюджету нам вдалося залучити 3 млн. 700 тис. грн., а також дофінансувати з місцевого бюджету 1 млн. 200 тис. грн.».

Також Володимир Петрович показав успішні приклади ОСББ Чорткова, які долучаються до програм енергозбереження, роботу над Генеральним планом міста, проект будівництва нового критого комунального ринку, реконструкцію фойє міської ради під відкритий офіс ЦНАПу, утворений у Чорткові відділ державного архбудконтролю, що дозволяє на місці регулювати незаконну забудову, та роботу над найбільшим у Західній Україні індустріальним парком площею у 96 га.

Підсумовуючи сказане міським головою Володимиром Шматьком, голова Тернопільської Ради регіонального розвитку, голова Тернопільської ОДА Степан Барна подякував за плідну працю.

«Місто Чортків, напевно, скоро складе конкуренцію Тернополю за обсягами залучених коштів та капітальних вкладень з державного бюджету. – звернув увагу Степан Барна. – Дуже приємно що Ви, Володимиру Петровичу, не чекаєте, коли Вам щось дадуть зверху, а самі домагаєтесь необхідних результатів».

Сектор з питань внутрішньої політики з громадськими організаціями та ЗМІ

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту