Чортків online

Дорога громадо Чорткова!

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня соборності України!

Сьогодні Україна відзначає 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Цей день увійшов в історію українського народу як свято національної єдності. Він стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність та монолітність української нації.

Сьогодні, як і 100 років тому, перед нашою державою постають нові виклики. Вже п’ятий рік на Сході України ми воюємо за свою територіальну цілісність, свою свободу і незалежність. Здавалось би, чому у 21 столітті на наших землях знову має проливатися кров? Як і сотні років тому, нахабний східний сусід не може спокійно сприйняти нашу незалежність, наше бажання бути окремою суверенною державою.

На жаль, війна досі забирає у нас кращих дочок і синів. Серед цих героїв багато наших земляків. Схиляю голову перед пам’яттю кожного загиблого і дякую усім, хто долучився до захисту нашої країни, як і сотні та десятки років тому, та продовжує це робити сьогодні.

Не можу не згадати сьогодні членів Росохацької групи, які на чолі з Володимиром Мармусом 46 років тому у Чорткові встановили чотири синьо-жовті прапори та розвішали прокламації до 55 ої річниці проголошення Четвертого Універсалу Української Центральної Ради.

Не біймося відстоювати свою національну ідею. Сьогодні нас не саджають до тюрми за слова «Слава Україні», сьогодні ми маємо власну автокефальну церкву. Цінуймо це! І дякуймо тій активній меншості – нашим воякам, які прикладають усіх зусиль, віддають життя, стають каліками, аби захистити пасивну меншість.

Міцного здоров’я вам, дорогі жителі Чорткова, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

В єдності – наша сила! Миру вам і Божої Благодаті!

З повагою міський голова
ВОЛОДИМИР ШМАТЬКО

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту