Чортків online

Чортківська шахістка Вікторія Прийдун – стипендіатка міського голови

Провідні спортсмени Чорткова отримуватимуть стипендії міського голови. Нещодавно Положення про порядок призначення стипендій Чортківського міського голови за високі досягнення у галузі спорту прийняли на засіданні виконавчого комітету. Згідно з ним, стипендію у розмірі 1000 грн на місяць призначатимуть кращим спортсменам міста.

Чортківська міська рада почергово знайомитиме вас із справжньою спортивною гордістю міста. Отже, Вікторія Прийдун – багаторазова переможниця та призерка міських, районних, обласних, всеукраїнських та навіть міжнародних змагань із шахів.

Першого лютого маленькій чемпіонці виповнилось лише 13 років. Дівчинка навчається у сьомому класі Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича. Шахами Вікторія займається ще з п’ятирічного віку, а останні три роки віддається цій справі сповна – фактично професійно.

Любов до такого незвичного для дівчинки виду спорту Вікторії привив батько. Він теж ще з юнацького віку захопився шахами, навіть здобув перший розряд. Потім вирішив передавати досвід своєму чаду. Як згодом виявилось – успішно.

Дівчинку стали возити на всі можливі змагання, і здебільшого повертались із призовими місцями, нерідко – із перемогами. Найбільшою звитягою за останні три роки у сім’ї Вікторії вважають перше місце серед дівчат та четверте загальне місце на Міжнародному шаховому фестивалі «Мукачівське літо – 2018». На цьому турнірі брало участь більше 400 учасників зі всієї України та навіть Європи. Своїм успіхом у шахах Вікторія завдячує тренеру – Михайлу Суслі, родом з Хоросткова, наразі проживає у Тернополі, кандидат в майстри спорту.

Як розповідає мама юної чемпіонки, Вікторія, прийшовши зі школи, закидає рюкзак подалі, і на декілька годин сідає за шахи. Потім повертається до домашнього завдання, і – знову шахи. У середньому, дівчинка проводить за своїм хобі, яке поступово переростає у сенс життя, 5-6 годин.

Окрім шахів, 13-річна Вікторія захоплюється музикою, вміло грає на гітарі. Нещодавно закінчила Чортківську музичну школу.

Мама чортківської шахістки – Алла Прийдун – не приховує радості з приводу призначенні її дочці стипендії міського голови: «Це дуже правильне рішення міської ради. Це одна з можливостей мотивувати дітей та їх тренерів до росту спортивних результатів. У спортсменів буде більше мотивації показувати кращі результати. Через декілька років ми, сподіваюсь, побачимо ще кращі результати у галузі спорту серед чортківчан».

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту