Чортків online

Стратегія розвитку Чорткова – на етапі обговорення перед затвердженням

У рамках проекту «Польський досвід для розробки Стратегічного плану розвитку Чортківської міської ради Тернопільської області на 2019-2026 роки» програми RITA – «Зміни в регіоні» упродовж другої половини 2018 року і дотепер відбувалось написання надважливого документа для розвитку міста – Стратегічного плану.

Першим етапом підготовки Стратегічного плану розвитку Чорткова 2019-2026 роки було проведене ще в серпні анкетування жителів міста для визначення головних існуючих проблем у місті, а також перспектив його розвитку у майбутньому.

Наступним етапом було навчання робочої групи польськими експертами методам активного планування Сратегії, проведений SWOT- аналіз, сформовано місію і візію міста та основні стратегічні напрямки розвитку міста. Також працівники міської ради набиралися досвіду у Польщі та в інших українських містах.

У жовтні-листопаді минулого року відповідно до основних стратегічних цілей майбутньої Стратегії робота була розподілена за такими напрямками: розвиток громади; освіта, культура, спорт; економічний розвиток міста; комфортне місто. Долучитися до роботи кожної групи міг кожен зацікавлений житель Чорткова.

У січні цього року документ, власне, і був сформований, також було здійснене коригування соціально-економічного аналізу Чорткова та безпосередньо Стратегічного плану розвитку, а саме технічних карток (проектів) за всіма напрямками розвитку міста.

Підсумовуючи усі пройдені етапи, начальник відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Юлія Демкович, зазначила, що упродовж місяця напрацьований варіант Стратегічного плану розвитку міста Чорткова на 2019-2026 роки можна редагувати та доповнювати.

Міський голова Володимир Шматько зазначив, що опісля затвердження Стратегічного плану розвитку міста Чорткова на 2019-2026 роки на сесії міської ради керівництво міста має прикладати усіх зусиль, аби завдання, написані у Стратегії, виконувались. «Існує дуже правильна і чітка практика європейських країн – працювати і діяти відповідно до певного плану, – зазначив міський голова. – Дякую відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності та усім небайдужим жителям нашого міста, які долучились до написання цього стратегічного документа. Звичайно, документ ще потребує певних методичних коригувань. Думаю, що упродовж місяця усі недоліки будуть виправлені».

Стратегічний план розвитку міста Чорткова на 2019-2026 роки можна переглянути на сайті Чортківської міської ради за адресою: http://www.chortkivmr.gov.ua/strategichnyj-plan-rozvytku/

Із власними доповненнями та коригуваннями можна звертатися у відділ муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності або надіслати на електронну адресу: developchortkiv@gmail.com

Нагадаємо, для реалізації проекту «Польський досвід для розробки Стратегічного плану розвитку Чортківської міської ради Тернопільської області на 2019-2026 роки» програми RITA – «Зміни в регіоні» відділ муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності міської ради виграв грант у розмірі 59 148 тисяч злотих (461 355 тисяч гривень).

Програма RITA – «Зміни в регіоні» співфінансується Польсько-Американським Фондом Свободи. Проект було подано в партнерстві із Товариством Розвитку Сольця-Куявського з м.  Солець-Куявський, Куявсько-Поморського воєводства (Польща).

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту