Чортків online

Проект «Енергоефективні школи: нова генерація»

Сьогодні, 12 лютого, у Чортківській міській раді відбулася зустріч щодо реалізації інноваційного проекту «Енергоефективні школи: нова генерація».

Даний проект було впроваджено відділом муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності міської ради на початку навчального року у п’яти школах міста – Чортківській гімназії ім. М. Шашкевича, ЗОШ №2, ЗОШ №5, ЗОШ №6 та ЗОШ №7.

Головне завдання проекту – пропагування серед школярів, їхніх батьків та вчителів дбайливого ставлення до енергоресурсів, формування особистої відповідальності за тепло та комфорт у своїх помешканнях, виховання свідомого екологічно-орієнтованого споживача житлово-комунальних послуг.

У рамках проекту використовується інноваційна онлайн-платформа дистанційного навчання, за допомогою якої наші школи отримали можливість опанувати схвалений Міністерством освіти і науки України навчальний курс «Основи енергопостачання та енергозбереження». На даний курс зареєстровано 31 дитину 6-7 класів. Школярі дистанційно опановують теоретичний матеріал, відеоуроки, після яких складають кейсові завдання, тести, вирішують задачі у напрямку енергозбереження та енергоефективності.

На сьогоднішню зустріч в міську раду були запрошені вчителі, відповідальні за даний проект у їхніх школах. У ході дискусії обговорили основні проблеми з реєстрацією та проходженням навчання, ключові питання щодо подальшої реалізації проекту, нові можливості для шкіл та громади міста. Значну увагу приділили інформаційним конкурсам проекту, в яких школи можуть прийняти участь та отримати відповідні відзнаки та тематичні подарунки.

Підсумовуючи зустріч, всі присутні відзначили користь та необхідність даного інноваційного проекту, адже навчання молоді з питань енергозбереження є дуже важливим і актуальним для нашого міста та країни.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту