Чортків online

Виконком: тарифи, бібліотеки та звіти

Окрім питань, що стосувались Чортківської спеціалізованої школи-інтернат № 3 спортивного профілю імені Романа Ільяшенка, виконавчий комітет розглянув чимало важливих питань.

Зокрема, розглянувши клопотання начальника КП «Чортків дім» Галини Олійник, члени виконкому вирішили провести коригування тарифу на послугу з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, встановивши його в розмірі 3,08 грн за 1м² з ПДВ для усіх абонентів КП«Чортків дім».

Коригування тарифу зумовлене виключно збільшенням розміру мінімальної заробітної плати із 1 січня 2019 року. Відтак, мінімальна зарплатня зросла орієнтовно на 12%, отже і тариф на послуги утримання будинків, споруд та прибудинкових територій збільшився рівно у такій же пропорції – із 2,75 грн до 3,08 грн за 1м² з ПДВ. Рішення набирає чинності з 1 березня 2019 року.

Також з метою кількісного та якісного наповнення бібліотечних фондів на користь україномовних видань, виконком вирішив схвалити та винести на розгляд сесії міської ради проект рішення «Про затвердження Програми «По закупівлі бібліотечних фондів на 2019 рік», зокрема придбання книги Петра Федоришина «Дослідження історії Чорткова». Згідно з Програмою, на закупівлю нових книг було закладено 70 тис. грн. Втім, за пропозицією Володимира Шматька суму збільшили до 100 тис.
 
Як зазначив міський голова, п. Федоришин працював над дослідженням історії Чорткова багато років. Його книга має на меті пролити світло на справжню історію міста, грунтуючись на архівних документах, котрі раніше були невідомі. Адже та історія, яку зараз знають чортківчани – доволі викривлена та не зовсім відповідає дійсності.

Розглянувши звернення директора КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» Володимира Снігура, члени виконавчого комітету вирішили надати дозвіл комунальному підприємству на придбання та реєстрацію автомобіля «Volkswagen Transport» (вантажний фургон 1998 р.в.).

Також члени виконкому заслухали та схвалили звіт про виконання міського бюджету за 2018 рік. Окрім того, взяли до відома інформацію начальниці управління культури, релігії та туризму Ольги Дембіцької та визнали роботу її управління задовільною.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту