Чортків online

Розмір лікарняних через нещасні випадки та профзахворювання зріс на 30,4%

Розмір лікарняних  через нещасні випадки та профзахворювання
зріс на 30,4%

Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, що настала внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, за оперативними підсумками 2018 року склав у середньому 12,4 тис. грн, що на 30,4% більше, ніж у 2017 році. Загалом упродовж минулого року Фонд соціального страхування України здійснив виплату зазначеної допомоги для 9,16 тис. потерпілих на виробництві.

Сума видатків за листками непрацездатності, виданими внаслідок професійного захворювання або травми, пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, склала понад 104 млн грн.

Фонд компенсує потерпілим на виробництві 100% втраченого середнього заробітку за час лікування і реабілітації після отриманої травми чи набутої хвороби. Розмір допомоги для потерпілих не залежить від тривалості страхового стажу.

Підставою для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності, пов’язаної з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності та наявність акта розслідування нещасного випадку, пов’язаного з виробництвом, або акта розслідування хронічного професійного захворювання (отруєння).

 

Прес-служба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

 

Рубрики: Оголошення

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту