Чортків online

Володимир Шматько на Раді регіонального розвитку говорив про створення Чортківської ОТГ

У четвер, 21 лютого, у актовій залі Чортківського державного медичного коледжу відбулась Рада регіонального розвитку Чортківського району, у котрій взяв участь міський голова Володимир Шматько.

Очільник міста подякував діючому президенту України та уряду за правильність курсу країни в аспекті реформ, зокрема виділивши реформу децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад. А також наголосив на важливості збереження стратегічного курсу держави після президентських та парламентських виборів.

– Я, як міський голова, хочу, аби президентська реформа щодо утворення громади у Чорткові відбулася. Є рішення Тернопільської обласної ради щодо затвердження перспективного плану формування територій громад в області від 08.06.2018 №790, згідно з яким повинна бути утворена Чортківська ОТГ, до якої мають увійти сім населених пунктів: м. Чортків, Біла, Горішня Вигнанка, Пастуше, Росохач, Бичківці, Скородинці. Також є рішення Кабінету міністрів України від 21.11.2018 №896-р, котрим затверджено цей перспективний план.

– Депутати Горішньої Вигнанки на сесії вже прийняли рішення про об’єднання в Чортківську ОТГ. І треба докласти максимум зусиль, щоби цей процес відбувся якнайшвидше. Адже новостворені громади мають можливість отримати міжнародну технічну допомогу від європейських та американських фондів. Хочеться, щоб і жителі навколишніх із Чортковом сіл також відчули покращення якості життя від реформи децентралізації.

Також міський голова Володимир Шматько розповів, що у 2017-2018 роках Чортків залучив 4 млн грантових коштів, ще 8 млн грн. – кредитних коштів від міжнародної організації  #Nefko під 3% річних у гривнях на повну комплексу термомодернізацію ЗОШ №5. Окрім того, міський голова повідомив, що веде переговори із міжнародними партнерами про залучення у Чортків 1,1 млн євро під 1% річних у гривнях на реконструкцію водопровідних мереж.

Міський голова подякував всім платникам податків до міської казни, а особливо 1044 підприємцям, котрі у 2018 році поповнили міський бюджет на 10 млн 446 тис. грн.

Підсумовуючи, Володимир Шматько зазначив, що всі зміни варто починати із себе: «Разом кожного дня ми творимо Чортків. Якщо ми всі об’єднаємось у спільній праці, тоді отримаємо реформовану країну, про котру мріє кожен з нас».

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту