Чортків online

До уваги одержувачів житлової субсидії!

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації повідомляє, що відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (із змінами), громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 року, а також тим, що звернулися після 1 січня 2019 року, але житлова субсидія їм призначена з 2018 року, виплата житлових субсидій здійснюватиметься у готівковій формі. Субсидії за лютий поточного року будуть виплачені у березні:

– особам, які одержують пенсії — Пенсійним фондом України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”, де особа одержує пенсію одночасно з виплатою пенсії;

– особам, які не одержують пенсії — через АТ “Ощадбанк” шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему “Система термінових переказів “Швидка копійка” або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ “Ощадбанк”. Для цього необхідно після 12 березня 2019 року звернутись до будь-якого відділення банку з паспортом та ідентифікаційним номером.

Враховуючи те, що субсидії призначаються в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами, кошти споживачів, зекономлені у разі споживання комунальних послуг у обсязі меншому ніж соціальні нормативи в кожному розрахунковому періоді (місяці), залишатимуться у розпорядженні одержувача субсидії.

Враховуючи те, що житлова субсидія – це державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг, важливим є питання щодо спрямування отриманих громадянами коштів на оплату саме житлово-комунальних послуг.

У зв’язку з цим, громадяни, яким житлова субсидія надається у готівковій формі, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту