Чортків online

Міський голова Чорткова зустрівся із мешканцями двох багатоквартирних будинків

Міський голова Чорткова Володимир Шматько разом із депутатом з даного округу Юрієм Кривим зустрілись із жителями багатоквартирних будинків, що по вул. Незалежності, 39 та 51, обговоривши проблему вчасності вивезення твердих побутових відходів та дотримання чистоти поруч із сміттєвими баками.

Мешканці вищевказаних будинків скаржились на невчасне вивезення сміття, а також постійну засміченість території навколо баків. Мовляв, самі стараються дотримуватись чистоти, а вночі до їхніх баків приносять відходи будівельних матеріалів, старі дивани тощо із інших будинків.

Володимир Шматько подякував містянам за ініційовану зустріч та зазначив, що проблема недобросовісного ставлення до утилізації сміття справді має місце у Чорткові. Тож запропонував облаштувати сміттєвий майданчик так, щоб до нього мали доступ виключно мешканці їхніх будинків.

Таку ідею можна втілити в реальність за кошти бюджету міста у випадку перемоги на конкурсі «Громадський бюджет», котрий міська рада проводить щорічно. Інший варіант – взяти участь у конкурсі на краще ОСББ Чорткова, який розпочнеться у травні, на якому теж можна буде виграти кошти для реалізації запланованого.

Також мер зазначив, що тарифи на водопостачання та водовідведення у місті зростатимуть. Це пов’язано із тим, наразі тариф на воду є значно заниженим. Тому із міського бюджету потрібно щомісяця дотувати водоканал, покриваючи різницю між діючою ціною та економічно-обґрунтованими витратами. Через занижений тариф лише за січень із бюджету міста потрібно перерахувати водоканалу більше 300 тис. грн.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту