Чортків online

Із теплих та щирих привітань ювіляра  розпочалося засідання 55 сесії міської ради

Сьогодні, 21 березня,  відомий чортківчанин Мармус Володимир Васильович відзначає свій 70-ий день народження. Голова міста Володимир Шматько щиро привітав ювіляра із святом, побажав міцного здоров’я, благодаті,  довгих літ, радості, миру, душевного спокою, успіхів у всіх подальших починаннях.

Мармус Володимир Васильович відомий як учасник національно-патріотичної підпільної організації, що увійшла в історію, як «Росохацька група». У листопаді 1972 року, разом із побратимами, зовсім ще молодий герой насмілився вивісити у місті Чортків чотири синьо-жовті прапори та 19 листівок з нагадуванням про те, що за 55 років до того Центральна Рада своїм IV Універсалом проголосила Україну незалежною державою. Учасники акції були заарештовані органами КДБ, за такі діяння Володимир Васильович був засуджений до 6 років позбавлення волі у колонії суворого режиму з подальшим засланням на 5 років.

Володимир Шматько нагородив  Мармуса Володимира Васильовича Подякою Чортківського міського голови за активну громадянську позицію, значний особистий внесок у становлення української державності, за написання власним життям героїчних сторінок в новітню історію України, розвиток національної самосвідомості громадян, патріотичне виховання молодого покоління та з нагоди ювілею.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту