Чортків online

У міській раді розповідали про переваги створення ОСББ

У сесійній залі міської ради відбувся семінар, на якому регіональний координатор з досягнення Цілей сталого розвитку ПРООН у Тернопільській області Ігор Стефанів розповів про аспекти створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

ОСББ створюють власники багатоквартирного будинку для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію. Ігор Стефанів наголосив, що ОСББ не стає власником майна, що входить у спільне користування, це просто структура, яка допомагатиме мешканцям управляти спільною власністю.

Учасники об’єднання можуть завчасно планувати заходи для поліпшення стану будинку, його модернізації та ремонту обладнання всієї будівлі, а також впровадження заходів з енергозбереження. ОСББ, як юридична особа, може брати кредит у банку для проведення ремонту чи термомодернізації будинку (за умови погодження суми кредиту 2/3 співвласників на загальних зборах). За умови створення ОСББ, зростає зацікавленість та відповідальність мешканців будинку та, як наслідок, підвищується ефективність управління спільною власністю.

«ОСББ створюється на основі права сумісної власності і представляє лише співвласників нерухомості, щоб самостійно вирішувати — хто обслуговуватиме будинок, які будуть внески на його утримання, кому здавати в оренду нежитлові приміщення тощо, куди витрачати гроші. Ефективне використання коштів і контроль приводять до якіснішого та раціональнішого утримання будинку», — зазначив Ігор Стефанів.

Ігор Стефанів ознайомив з правилами створення ОСББ, представив перелік документів, які необхідні, щоб утворити об’єднання, розповів про нові можливості для мешканців будинків, які наважаться створити ОСББ.

До семінару також приєднався міський голова Володимир Шматько. Він зауважив, що створення ОСББ – це крок до покращення житлових умов для мешканців багатоквартирних будинків, а  не прагнення влади зняти  з себе відповідальність. Міський голова наголосив, що  владою міста розроблено декілька програм для матеріальної допомоги ОСББ, спрямованої на ремонт мереж, покрівель, заміну водопроводу чи інших робіт, які сприятимуть покращенню житлових умов. Володимир Петрович розповів, що до Дня міста буде проведено конкурс між ОСББ на кращий благоустрій, переможець отримає грошову винагороду для витрат об’єднання.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту