Чортків online

Владислав Ніколайчук – ще один стипендіат міського голови

Згідно з Положенням Чортківського міського голови про призначення стипендій, щомісячну грошову винагороду отримують найвидатніші спортсмени нашого міста. Дані виплати здійснюються з метою заохочення молоді до занять спортом. Провідні спортсмени Чорткова щомісяця отримують стипендію у розмірі 1000 грн.

Ніколайчук Владислав,  учень 9 класу  Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 – неодноразовий призер міських, обласних та Всеукраїнських змаганнях з баскетболу. Хлопець лише 2 роки займається цим видом спорту, а вже гравець юнацької збірної України з баскетболу. В команді – він єдиний представник із Західної України. Юнак вже встиг побувати на чемпіонатах в Литві, Латвії та Чехії.

Знайомство із спортом розпочалося ще в молодшому шкільному віці, і був це зовсім не баскетбол. Тато, який в минулому був спортсменом,  привів Влада у секцію із фрі-файту . Першим наставником для хлопчини  став тренер – Георгій Никифорець, який і помітив хист Владислава до занять спортом. Тоді в арсеналі юнака і з’явилися перші перемоги. Він брав участь у чемпіонаті України із фрі-файту і став бронзовим призером, чемпіоном Західної України у цьому виді спорту.

А от з баскетболом все вийшло зовсім випадково. Два роки тому на уроці фізкультури талант хлопця помітив Іван Плекан,  який привів Влада у команду ФСК «Кристал». На даний момент спортивний клуб під керівництвом Івана Плекана та Івана Панчука посідає 7 місце у турнірній таблиці Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги України.

Владислав запевняє, що баскетбол – це командна гра і перемоги не можна приписувати лише йому. Проте за статистикою, за одну гру хлопець приносить команді 22 очки.

 Щоб завжди бути у формі, юнак щодня 2-3 години витрачає на тренування. Юний чемпіон каже, що заняття спортом не заважають навчанню у школі. Улюбленими шкільними предметами для хлопця є математика та фізика. Хобі хлопця поступово переростає у сенс його життя, тому і майбутню професію планує поєднати із баскетболом.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту