Чортків online

Вперше у Чорткові – афілійована (не)конференція міні-EdCamp

Сьогодні, 29 березня, на базі Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 стартувала афілійована (не)конференція міні-EdCamp Chortkiv. Організаторами (не)конференції виступила ГО “Альтернатива-Чортків” спільно з управлінням освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради. 

За словами організаторів програми, критичним елементом, що уповільнює революцію в освіті, є неефективна система професійного розвитку шкільних педагогів. Інноваційна модель (не)конференцій EdCamp пропонує відповідь на цей актуальний виклик.

Начальниця управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради Людмила Поліщук привітала гостей, котрі приїхали не лише із теренів Тернопільщини, а й з різних куточків України: «Сподіваюсь, сьогодні ви покажете свою творчість, креативність, талановитість. А головне – поділитесь один із одним власним досвідом у вчителюванні».

Начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, котра теж бере участь у не(конференції), зазначила: «Я захоплююсь людьми, котрі сьогодні перед вами виступатимуть. Більшість з них – молоді люди, у яких нестандартне бачення розвитку системи освіти і науки загалом. І це надзвичайно важливо! Завжди повторюю, що реформу освіти роблять не управлінці, її роблять вчителі».

(Не)конференція цікава своїм інноваційним дискусійним форматом. Основна мета демократичного формату (не)конференції – сприяти діалогу та вільному обміну досвідом за принципом give – get, що означає «віддавай і бери» Учасники не просто слухатимуть повчальні виступи ораторів, вони зможуть самостійно дискутувати, брати участь в обговореннях, визначати хід (не)конференції та вибирати теми, які їх цікавлять.

Найголовніший принцип EdCamp – це свобода! Кожен вчитель має право вибору, впродовж дня він може спланувати свою діяльність на конференції за власним бажанням. Учасники зможуть вибирати чи слухати одну із сесій, чи дискутувати із колегами, чи просто випити чашку кави і побути на самоті. 
Взяти участь у сьогоднішньому семінарі та висловити свою думку щодо проблем розвитку сучасного освітнього процесу мали змогу вчителі зі всієї України. Для цього потрібно було зареєструватися і пройти конкурсний відбір.

За роботу під час події всі учасники матимуть змогу отримати сертифікати про підвищення кваліфікації (8 годин). Загалом, програма (не)конференції розписана до 18.00.

   

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту