Чортків online

Туристичний кластер із центром у Чорткові

9 квітня з ініціативи відділу туризму Чортківської міської ради в арт-кафе «Вінтаж» відбулася зустріч із засновницею «Voronova agency» Transformational trips & events Тетяною Вороновою, яка займається розвитком внутрішнього туризму. Ознайомитися з ідеями доповідачки прийшли представники міської ради, громадські активісти, небайдужі чортківчани.

Основна мета Тетяни Воронової – розвиток регіонального туризму та створення туристичного кластеру на території  Південного Тернопілля із логістичним центром у Чорткові. За її словами,  розвивати слід цілий регіон (Чортків, Заліщики, Теребовля, Тернопіль, Чернівці), а не окреме місто. Створення кластерів є координацією спільних зусиль, що в кінцевому підсумку веде до підвищення якості туристичних послуг та більш ефективного використання ресурсів.

Піднесення туристичної сфери у регіоні потрібно розглядати як інструмент мобілізації його конкурентних переваг, підвищення рівня зайнятості населення, зменшення трудової міграції, в т.ч. молодіжної, посилення ділової активності, покращення фінансових показників діяльності підприємств, формування позитивного туристичного іміджу.

29-30 червня в Заліщиках, з ініціативи Тетяни, планується проведення фестивалю сучасної оркестрової та симфонічної музики, поезії та живопису «InStrum Fest Zalischyky». За попередніми розрахунками, очікується 3 тис. гостей, а це чимала кількість, як для районного центру. 

Окрім музичної програми, відвідувачі зможуть  побувати на майстер-класах,  в зонах відпочинку, поласувати смаколиками на фудкортах, переглянути фільми чи ознайомитися із творчістю сучасних письменників на літературних майданчиках.  Організатори пропонують і активний відпочинок для туристів – екскурсії, сплави по Дністру, роуп-джампінг, відвідування печер, політ на повітряних кулях тощо.

Провідними цілями фестивалю, які стосуються розвитку регіонального туризму є:

 

 

Підприємці з Чортокова, майстри, власники фудкортів, продавці сувенірної продукції, митці  матимуть змогу прорекламувати себе, свою продукцію та рідне місто, долучившись до фестивалю «InStrum Fest Zalischyky».

 

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту