Чортків online

У міській раді обговорювали, як відзначатимуть військово-історичний фестиваль “Чортківська офензива”

У понеділок, 22 квітня, у сесійній залі Чортківської міської ради відбулось чергове засідання організаційного комітету щодо підготовки до відзначення 100-річчя Чортківської офензиви.

У засіданні взяли участь міський голова Володимир Шматько, заступник міського голови Роман Тимофій, начальниця Управління культури, релігії та туризму Ольга Дембіцька, заступник голови РДА Йосифа Овод, начальниця відділу культури, туризму, національностей та релігій Галина Чайківська, працівники міської ради, райдержадміністрації, представники ГО «Альтернатива-Чортків».

Попередньо вирішили, що військово-історичний фестиваль «Чортківська офензива» повинен розпочатись у пятницю, 7 червня, у селі Ягільниця. Там буде офіційне відкриття фестивалю, виступ духового оркестру, невелика реконструкція бою.

У суботу, 8 червня, всі події фестивалю відбуватимуться вже у Чорткові. У центрі міста та на Ринковій площі діятиме Галицький ярмарок (схожий, як попереднього року), а у міській раді, ймовірно, проходитиме презентація книги Петра Федоришина «Дослідження історії Чорткова». Автор книги п. Федоришин працював над дослідженням історії Чорткова багато років.

Також заплановано виступ військового духового оркестру у Чортківському замку, екскурсії територією замку тощо.

У неділю, найімовірніше, зранку на центральній площі Героїв Євромайдану відбудеться бульбашкове шоу для дітей; парад героїв, у якому візьмуть участь військові та реконструктори бою, пройде маршем від РБК ім. К.Рубчакової до парку «Моклеків», що на вул. Білецькій. Саме на тій локації відбуватимуться основні події фестивалю – масштабна реконструкція бою та концерт.

Весь план заходів наразі орієнтовний, остаточна програма фестивалю узгоджуватиметься на наступних засіданнях організаційного комітету.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту