Чортків online

У Чорткові вшанували 33 річницю Чорнобильської трагедії

Сьогодні, 24 квітня, у Чорткові біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи відбулася поминальна панахида, приурочена 33-й річниці аварії на Чорнобильській атомній елекстростанції.

Заступник міського голови Роман Тимофій, заступники голови РДА Іван Заболотний та Йосифа Овод, голова райради Віктор Шепета разом із працівниками міської ради, райдержадміністрації, студентами навчальних закладів, небайдужими жителями міста вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Всечесні отці відправили поминальну панахиду за загиблими внаслідок аварії на ЧАЕС, а опісля – представники влади разом з громадськістю поставили квіти до підніжжя пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи та запалили поминальні лампадки.

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. У результаті аварії на Чорнобильській АЕС у 30-кілометровій зоні склалася унікальна екологічна обстановка: в довкілля потрапляв широкий спектр радіонуклідів. З водою, їжею та повітрям вони постійно потрапляли в організм людей.

 

 

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту