Чортків online

Чи з’явиться ще одне ОСББ у Чорткові?

У понеділок, 13 травня, міський голова Володимир Шматько разом із заступником Олегом Недокусом, начальником відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Василем Воціховським і депутатом округу Віталієм Федорейком зустрілися із жителями багатоквартирного будинку, що знаходиться по вул. В. Великого, 4, обговоривши можливість створення ОСББ.

Так як Україна переходить у нову фазу реформування ЖКГ, після ухвалення Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» управителем може бути як юридична особа – управляюча компанія, так і фізична особа-підприємець, які за договором із власниками будинку надають послуги з утримання будинку та прибудинкової території.

Віднедавна управителем вищезгаданого будинку є ТзОВ «ЗахідКомСервіс» з Тернополя. Дане товариство обслуговує 31 будинок нашого міста. Управитель, зазвичай, виконує весь комплекс робіт, необхідних для підтримання приміщення в належному технічному та санітарному стані, на його плечі лягає вирішення всього комплексу господарсько-побутових питань у домі. Від якості роботи управителя залежить і зовнішній вигляд будинку, і комфорт його мешканців.

 Незважаючи на те, що управителя будинку по вул. В. Великого, 4 вже призначено, мешканці виявили бажання створити ОСББ.  На зустрічі Володимир Петрович зазначив, що заохочує таке волевиявлення, адже коли жителі стають власниками будинків, самостійно виконують ряд робіт із благоустрою, контролюють потік коштів для підтримання умов проживання – вони більше цінують зроблене.

 Володимир Шматько запевнив, що учасники об’єднання можуть завчасно планувати заходи для поліпшення стану будинку, його модернізації та ремонту обладнання всієї будівлі, а також впровадження заходів з енергозбереження. За умови створення ОСББ зростає відповідальність мешканців будинку та, як наслідок, підвищується ефективність управління спільною власністю.

«Створення ОСББ – це крок у майбутнє. Місцева влада всіма можливими шляхами допомагатиме новоствореним об’єднанням. Крім того, оформлення всіх документів, щодо створення ОСББ абсолютно безкоштовно і загальнодоступне. Головне – це спільне бажання мешканців будинку бути господарями у своєму домі», – підкреслив Володимир Петрович.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту