Чортків online

Міський голова Чорткова зустрівся із мешканцями двох багатоквартирних будинків

17 травня міський голова Володимир Шматько, начальник відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Василь Воціховський та депутати округів Світлана Грабовецька і Наталія Сєдова зустрілись із мешканцями двох багатоквартирних будинків – за адресою Росляка, 3 та Кн. В.Великого, 22. Жителі цікавилися, які роботи виконуватиме приватна фірма, що стала управителем їхніх будинків, а також тим, як створити ОСББ.
 
Мешканці скаржились на поганий стан будинків, запевняючи, що вони давно потребують капітального ремонту, заміни покрівлі, електропроводки тощо. Міський голова роз’яснив, що у тариф 3.08 грн з ПДВ за м², котрий вони сплачували у КП «Чортків дім», не входить капітальний ремонт будівлі, заміна дверей, вікон чи утеплення фасадів. У тарифі включено: утримання електричної, каналізаційної та водопровідної мережі, тобто поточний ремонт, а також освітлення сходових кліток, прибирання прибудинкової території, зарплату працівникам комунального підприємства.
 
Очільник місто також розповів, що Україна переходить у нову фазу реформування ЖКГ, ухваливши закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відтепер управителем будинку може бути як комунальне підприємство, так і будь-яка приватна фірма. І нещодавно управителем 31 багатоквартирного будинку у Чорткові стало ТОВ «ЗахідКомСервіс» із Тернополя. Тепер вони надаватимуть послуги з утримання будинків та прибудинкової території, а плата за це буде така ж, як і в «Чортків дім» – 3.08 грн з ПДВ за м².
 
Якщо ж мешканців будинків не влаштовуватиме робота приватної фірми із Тернополя, вони у будь-який момент можуть створити ОСББ та самі керувати власною оселею. Володимир Шматько зазначив, що міська рада всіма можливими методами заохочує створення ОСББ, адже саме тоді зростає колективна відповідальність мешканців будинку і, як наслідок, підвищується ефективність управління спільною власністю.
 
Так, відповідно до змін до Програми підтримки та стимулювання створення ефективних об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Чорткова на 2018-2020 рр., затверджених рішенням міської ради від 24 травня 2018 року №1068, кожному новоутвореному ОСББ надається одноразова фінансова допомога. Розмір допомоги вирішує комісія, однак вона не повинна перевищувати 100 тис. грн.
 
Нагадаємо, що окрім одноразової допомоги, з міського бюджету можна отримати співфінансування 50% від загальної суми вартості робіт згідно з кошторисом на проведення енергозберігаючих заходів (заміну вікон та дверей та утеплення фасаду будинку) та 70% – на проведення ремонту покрівлі.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту