Чортків online

У Чорткові вшанували пам’ять жертв політичних репресій

18 та 19 травня – пам’ятні дні в історії української державності, пов’язані з наслідками комуністичної експансії. Події, які ми згадуємо – трагічна сторінка історії, в яку вписано мільйони імен невинно загублених і репресованих наших співвітчизників.

Цими днями вшановуємо представників кримськотатарського народу, який був депортований із рідної домівки 1944 року та відзначаємо День пам’яті жертв політичних репресій, які були невинно засуджені нищівним тоталітарним режимом. Тисячі українських громадян за облудними звинуваченнями були позбавлені волі, посаджені в тюрми й вислані в табори, а велика частина з них поплатилася  власним життям за вчинки і погляди, які не вписувалися в канони насаджуваної комуністичної ідеології.

У неділю, 19 травня, на центральному кладовищі Чорткова,  біля могили репресованих та закатованих в Чортківській тюрмі, та могили героя – Романа Ільяшенка зібралися небайдужі для вшанування пам’яті невинно загублених душ.

Священнослужителі відправили поминальну панахиду та помолилися за упокій репресованих. Щоб згадати загиблих та закатованих у ті страшні роки, на центральне кладовище прийшли: міський голова Чорткова Володимир Шматько, його заступник Роман Тимофій, секретар міської ради Ярослав Дзиндра, народний депутат України Олег Барна, голова Чортківської РДА Оксана Чайчук разом із заступниками, голова районної ради Віктор Шепета, працівники держустанов, духовенство, представники громадських організацій, молодь та громадськість Чортківщини.

Присутні запалили лампадки та поклали квіти до підніжжя пам’ятника репресованих та закатованих в Чортківській тюрмі, щоб вшанувати загиблих українців, яких знищив тоталітарний режим.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту