Чортків online

Молодь Чорткова визначалася із майбутньою професією на центральній площі міста

Мотиви, які спонукають до вибору професії можуть бути різними. Інколи майбутніх фах залежить від порад батьків, красивої назви чи престижності. Але таке ставлення до вибору спеціальності може призвести до того, що людина буде змушена займатися нелюбимою справою все своє життя. Щоб зменшити кількість таких випадків, у Чорткові вперше пройшов кар’єрний форум.

Вчора, 22 травня центральна площа нашого міста перетворилася на справжню «ярмарку професій». Тернопільський обласний центр зайнятості та Чортківська районна філія організували І Міжрайонний кар’єрний форум «Профорієнтація – 2019», на якому кожен, хто ще не визначився із майбутньою спеціальністю міг вибрати ту, яка припала до душі.

Щоб привітати учасників та гостей форуму й розповісти про працевлаштування у нашому місті завітав голова Чортківської міської ради Володимир Шматько.

«На центральній площі нашого міста зібралося багато молоді та студентства, які прагнуть зрозуміти свої бажання у виборі майбутньої професії. Такий форум дасть вам можливість краще вникнути в аспекти вибраного фаху, спробувати свої сили у різних сферах і краще визначитися, яка спеціальність в майбутньому буде практичною та актуальною на ринку праці», – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Представники коледжів, училищ, інститутів, народні майстри, полісмени, пожежники та лікарі з нашого міста й сусідніх районів (Бучацького, Теребовлянського, Гусятинського, Монастириського, Борщівського Заліщицького) завітали на форум з метою популяризації різноманітних професій та спеціальностей. В рамках заходу пройшли презентації народних ремесел, майстер-класи з писанкарства, виготовлення гончарних виробів лозоплетіння, паперопластики, різних видів вишивання, бісероплетіння, різьби по дереву тощо.

Учнівська та студентська молодь могла випробувати власні можливості у ролі пожежника, медичного працівника, бджоляра, муляра, перукаря, військового, поліцейського, фармацевта, піцайоло, гончара, сантехніка, будівельника, водія, швачки, бухгалтера. Для гостей організували 8 локацій різної тематики, на яких представники різноманітних фахів проводили тренінги, семінари, лекції, розповідали про аспекти певної спеціальності.
Охочі мали змогу власноруч спробувати виготовити глиняний посуд, опанувати мистецтво писанкарства, навчитися надавати першу медичну допомогу. Пожежники продемонстрували як працює спеціалізований автомобіль та окрема техніка, яка необхідна в даній професії.

Студенти Чортківського медичного коледжу показували справжню магію фармації, розповіли про окремі медикаменти, їх застосування та виготовлення.
Модель банкомату сконструювали студенти Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ, щоб показати його роботу, організували рольові ігри із фінансової грамотності.

Всім знаний піцайоло Віталій Колошиць організував майстер-клас із виготовлення піци, якою потім пригощали охочих.

На одній із локацій для гостей форуму організували цілий марафон арт-терапії. Тут всі охочі могли ознайомитися із аспектами піско- та малюнкотерапії, опанувати мистецтво малювання кольоровим рисом.
Надзвичайною популярністю користувалася локація «Хочеш бути військовим – спробуй себе тут», на якій військовослужбовці розповідали про нелегкі будні та відповідальність служби, показали справжнісінький захисний жилет і ознайомили із послідовністю неповного розбирання автомата.

Описати всі можливості, які представили організатори заходу надзвичайно складно, адже розмаїття цікавих та затребуваних спеціальностей на ринку праці вражало. Активність молоді та студентства та їх зацікавленість локаціями лише підтвердило актуальність та значущість таких форумів.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту