Чортків online

На центральній площі Чорткова відзначили День Героїв та 158-му річницю перепоховання Тараса Шевченка

З нагоди відзначення двох пам’ятних дат – Дня Героїв та 158-ої річницею перепоховання Тараса Шевченка у Чорткові на площі Героїв Євромайдану відбулася поминальна панахида.

Вшанувати пам’ять великого Кобзаря та українських героїв прийшли Чортківський міський голова Володимир Шматько, секретар міської ради Ярослав Дзиндра, заступниця голови Чортківської РДА Йосифа Овод, заступник голови районної ради Петро Пушкар, працівники держустанов, духовенство, військовослужбовці, студентство, молодь, активісти та громадськість Чортківщини.

Всечесні отці відправили поминальну панахиду та звернулись до присутніх, закликаючи завжди пам’ятати та поважати тих, кому небайдужа доля рідної землі, хто пожертвував найціннішим, щоб ми мали мирне небо над головою. Вони наголосили, що герої – це не люди з надприродними можливостями, а ті, хто готовий до самопожертви заради власного народу.

На завершення, представники влади та громадськість поклали до підніжжя пам’ятника Тараса Григоровича квіти та запалили поминальні лампадки.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту