Чортків online

Міський голова Чорткова та мешканці мікрорайону Синяково відвідали засідання сесії Заводської ОТГ

У п’ятницю, 24 травня, міський голова Чорткова Володимир Шматько та секретар міськради Ярослав Дзиндра, який є депутатом з округу Синяково, разом з кількома десятками мешканців цього мікрорайону відвідали засідання чергової сесії Заводської об’єднаної територіальної громади.

Нещодавно ми розповідали, що на заваді розробки Генерального плану міста Чорткова виникла одна проблема. Її суть полягає у тому, що місто динамічно розвивається, але досі існує у своїх старих межах. Як би це парадоксально не виглядало, але Синяково вже більше сорока років територіально належить до Чорткова, втім земельні питання досі не врегульовані, відтак земля мікрорайону належить Угриньській сільській раді (тепер – Заводській ОТГ).

Коли у 2015 році смт Заводське та село Угринь утворили Заводську ОТГ, новостворена громада почала робити свій проект встановлення меж, заходячи на будівлі та землі, котрі вже декілька десятків років мають чортківську прописку.

Мешканці Синяково, стурбовані ситуацією, на початку травня ініціювали зустріч із міським головою та депутатом свого округу. Там вони одностайно задекларували бажання залишитись жителями Чорткова та висловили готовність спільно звернутись до Заводської ОТГ з проханням погодити нову проектну межу міста, враховуючи вулиці, які мають чортківські поштові адреси.

Отож, Чортківська міська рада направила відповідного листа до Заводської ОТГ з проханням погодити нову проектну межу міста згідно з поштовими адресами, втім депутатська комісія громади прийняла рішення не включати це питання до порядку денного засідання сесії.

Відтак, перемовини між представниками Чортківської міської ради, мешканцями мікрорайону Синяково, депутатським корпусом Заводської ОТГ на чолі з головою Людмилою Павлінською тривали близько години. Голова ОТГ запевнила, що Заводська громада не претендує на земельні ділянки, де зараз є приватні будинки жителів Синяково, їхні присадибні ділянки чи городи.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько запропонував з понеділка розпочати працювати у робочих групах Чортківської міської ради та Заводської ОТГ, аби до кінця узгодити нову проектну межу Чорткова, котра задовольнила б обидві сторони та дозволила би надалі працювати над створенням Генерального плану міста.

   

 

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту