Чортків online

Про енергоефективні заходи говорили на «круглому столі»

Щоб попередити або мінімізувати руйнівні наслідки змін клімату та підтримати виконання Паризької Угоди, багато міст у всьому світі ставлять собі за стратегічну мету перехід на 100% відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у загальному енергопостачанні, включаючи транспорт і опалення, беручи курс на повну декарбонізацію до 2050 року.

У вересні минулого року, міський голова Володимир Шматько,  офіційно заявив про ціль «100% відновлювальних джерел енергії в енергобалансі міста Чорткова до 2050 року» та підписав меморандум про співпрацю між міжнародною неурядовою організацією 350.org задля досягнення такої мети.

 З лютого 2019 року відділом муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності міської ради спільно із ГО «Екоклуб» розпочато роботу по збору статистичної інформації про споживання енергетичних ресурсів в нашому місті населенням, промисловими підприємствами, бюджетними закладами, споживання енергоресурсів вантажним та пасажирським транспортом; перелік котелень міста та їх споживання, втрати, потужності. У квітні провели аналіз отриманої інформації,  а з травня проводиться опитування жителів міста щодо енергозбереження. 

 За допомогою круглого столу, який 21 червня відбувся в рамках проведення Дня сталої енергії та порадам експертів  Іллі Єременка та Андрія Семенюка  було обговорено фази переходу на ВДЕ. Разом з тим зазначено про необхідність переглянути план дій сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату міста Чортків до 2030 року, який був розроблений та затверджений Європейською комісією в рамках участі міста в програмі «Угода Мерів – Схід».

Ми звертаємося до  жителів міста з проханням ощадливо використовувати усі види енергоресурсів, проводити термосанацію будівель, впроваджувати відновлювальні джерела енергії в своїх домогосподарств, сортувати тверді побутові відходи та використовувати піші прогулянки або їздити на роботу екологічним видом транспорту – велосипедом.

Давайте всі разом, своїми маленькими заходами вирішимо питання зміни клімату і енергетики в нашому місті, на цій території, де ми проживаємо, і станемо прикладом для міст України та цілому світу, що перехід на екологічно чисту енергію можливий не в далекому майбутньому, а протягом одного покоління!!!

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту