Чортків online

День без поліетилену!

Закликаємо чортківчан приєднатися до акції «День без поліетилену», яка відбудеться 3 липня.

3 липня 2019 року з нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) Програма розвитку ООН спільно з Міністерством екології та природних ресрусів, міжфракційним об’єднанням депутатів «Зелена енергія змін» та Zero Waste Alliance Ukraine планують провести акцію «День без поліетилену».

Цього дня усі охочі повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Замість них є прекрасні альтернативи у вигляди екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток – названих у народі «авоськами». Все залежить від вашої фантазії.

Попередньо ми провели онлайн опитування жителів міста «Чи підтримуєте ви заборону використання поліетиленових пакетів в Чорткові?». 92% жителів міста, які взяли участь в опитуванні відповіли «ТАК», 5% не підтримали заборону, і двоє зазначили: 
– «Так, проте потрібно ввести перехідний період. Паперові пакети та папір для обгортання продуктів на вагу (масло, сир, м’ясо) може стати чудовим замінником пластику та поліетиленовий пакетів». 
– «Для продуктових магазинів поки що немає альтернативи, яка була б конкурентною по ціні».

Багато жителів Чорткова вже турбуються про довкілля і стараються споживати менше пластику, але в цей день ми маємо привернути увагу тих хто ще цього не робить.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту