Чортків online

З нагоди святкування 497-ої річниці Дня міста проходить триденний Всеукраїнський шаховий турнір

Уперше за всю багатовічну історію нашого краю за сприяння Чортківської міської ради та Тернопільської обласної шахової федерації в Чорткові проходить триденний  Всеукраїнський шаховий турнір.

Відкриваючи змагання, міський голова Володимир Шматько наголосив, що заняття шахами зміцнюють пам’ять, розвивають увагу, уяву та допомагають удосконалювати такі риси характеру як організованість, цілеспрямованість, витривалість. Він побажав учасникам турніру міцного здоров’я, успіхів у всіх починаннях та нових перемог, як у спорті, так і в житті.

«Шахи – інтелектуальна гра з древньою історією. Не випадково її ще називають «королівською», бо саме вона знаходиться на вершині інтелектуальних ігор всіх часів та народів. Я дуже радий, що нашому місту випала честь приймати учасників Всеукраїнського шахового турніру. Дуже вдячний вам, що подолали сотні кілометрів, щоб побувати в нашому місті та взяти участь у турнірі.

Окремо хочеться подякувати Ірині Гульці за допомогу в організації змагання. Ми знаємо її як чудову жінку і люблячу матір, котра виховала достойного сина, відомого чортківського шахіста Валентина, який приносить славу рідному місту.

 Бажаю всім гравцям гідного суперника та цікавих змагань і пам’ятайте, що участь у турнірі такого рівня – це вже чимала перемога», – зазначив Володимир Петрович.

В приміщенні  актової зали Чортківського державного медичного коледжу три дні триватимуть напружені  шахові змагання. Інтелектуали із 14 областей України виборюватимуть першість.  Серед учасників є і міжнародні майстри, і майстри ФІДЕ, і кандидати в майстри спорту.

  А вже 14 липня, після завершення всіх партій, найкращі учасники турніру будуть нагороджені  грамотами та цінними призами. Попередньо встановлено 15 основних призових місць. Шахіст, який посяде перше місце отримає грошову нагороду у розмірі 10 000 грн. Окрім того, всі учасники будуть нагороджені грамотами, подяками та сувенірами Чортківської міської ради.  

Загальний призовий фонд змагань – 53 тис. грн, котрі виділені з міського бюджету. Також напередодні турніру за кошти платників податків міста Чорткова (50 тис. грн) було закуплено необхідний інвентар (шахові дошки, фігури та годинники).

Змагання проводяться за правилами ФІДЕ 2018 р. – швейцарською системою в 9 турів (3 тури в день), з контролем часу 60 хв +30 сек за кожний хід починаючи з першого на партію кожному учаснику.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту