Чортків online

Низка магазинів у Чорткові підтримали рішення виконкому про використання поліетилену

 Проблема надмірного використання поліетилену людством на даний момент набула світового масштабу, вона стосується кожного жителя планети і нашого міста зокрема.

З метою захисту навколишнього середовища, життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища виконавчий комітет Чортківської міської ради закликав власників торговельних точок та магазинів зменшити використання поліетиленових пакетів. Натомість вони можуть пропонувати покупцям альтернативу – еко-сумки та торбинки чи паперові пакети.

Працівники відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності міської ради Юлія Демкович та Марія Безушко відвідали ряд торговельних точок й поспілкувалися із власниками й адміністраторами. 
Вони розповіли про шкідливий вплив пластику на навколишнє середовище та порадили, як мінімізувати його використання. Марія та Юлія запропонували представникам торговельних точок надати можливість покупцям альтернативу поліетиленовим пакетам – еко-торби, паперові пакети, багаторазові торбини.

До ініціативи міської ради пообіцяли долучитися власники таких магазинів міста: «Норма», «Смаколик», «Рукавчика», « Старий гастроном», «Все для вас», «Рута», «Марія», «Стрілець», «Універмаг», «Весна» та «Європа». Вони погодились пропонувати своїм покупцям альтернативу пластиковим та поліетиленовим пакетам

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту