Чортків online

Компостування в квартирі

Компостування в квартирі

Компостер для квартир виготовляється у вигляді відра з подвійним дном. Верхнє дно має отвори для стікання рідини. Такий компостер повинен мати внизу кран, для того щоб зливати рідину. Зовнішня кришка компостеру щільно закриває контейнер, що дозволяє запобігти виникненню неприємного запаху. Встановлюють його зазвичай на балконі.

Якщо у вас немає можливості придбати відро-компостер, його можна зробити самостійно. Вам знадобиться два однакових пластикових відра та одна кришка. Відра необхідно вставити одне в одне, у дні верхнього просвердлити дірки, накрити його кришкою. Також знадобиться земля, пульверизатор з чистою водою, концентрат з мікроорганізмами, які прискорюють розкладання органіки та нейтралізують неприємний запах і не допускає гниття.

Для цього компостування в квартирі використовують дві методики: бокаші – це такі мікроорганізми, якими ви посипаєте органіку в відрі, або вермікомпостер – коли органічні відходи з’їдають черв’яки і виходить добриво.

Що компостує:
Овочі та фрукти (і їхнє лушпиння), шкірку від цитрусових,готову їжу, сир, йогурт, яйця і шкаралупу, хліб, залишки кави, зів’ялі квіти, паперові серветки.

Що не компостує:
Не можна компостувати рідини, наприклад, оцет, сік, воду, рослинну олію, молоко, м’ясо і рибу, в тому числі кістки, попіл, екскременти тварин, папір.

5 кроків приготування компосту:
✔️Оберіть місце для розташування компостного відра(зазвичай на балконі);
✔️Складіть у відро органічні відходи;
✔️Обприскуйте з пульверизатора розчином з мікроорганізмами;
✔️Присипте землею. Кришку не варто щільно закривати, щоб компост не «задихнувся»;
✔️Коли відро наповниться, органічну масу необхідно пересипати у компостну яму (якщо є дачна ділянка у вас або ваших друзів), або закопати під рослини у дворі або ж вазони в квартирі.

Отриманий компост – це найкраще добриво для рослин. 
Будь в тренді – будь ECOFRIENDLY!

 

 

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту