Чортків online

Чортків відсвяткував День Незалежності України

З нагоди святкування 28-ї річниці Дня Незалежності України у Чорткові відбули урочисті заходи.

Святкування традиційно розпочались із богослужінь у церквах нашого міста.

О 11.45 від костелу Святого Станіслава, приурочена 28-ій річниці Незалежності України, урочиста  хода вирушила до пам’ятника, встановленого на честь проголошення Незалежності України, що на площі біля церкви Святої Покрови.

Всечесні отці різних конфесій  відправили молебень за Україну.

Преосвящений Владика Димитрій (Григорак) єпископ Бучацький та всечесний отець-декан церкви Святої Покрови Михайло Левкович, щиро привітали присутніх зі святом.

Владика Димитрій Григорак зазначив:

«День Незалежності- це день перш за все свободи!

Степан Бандера сказав: «Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний».

Бог дав нашому народу безцінний дар свободи. В боротьбі за свободу полягли мільйони українців, тому ми маємо високо цінувати цей дар».

До підніжжя пам’ятника, встановленого на честь Незалежності України, гірлянду слави та квіти поклали військові, міській голова Володимир Шматько, представники районної влади та громадськість міста.

Особливої урочистості заходу додали виступи учнів Чортківської музичної школи, вокально-хореографічної студії «Едельвейс» та народного аматорського жіночого ансамблю «Оксамит».

Опісля, а саме о 18.00 у парку культури і відпочинку ім. І. Франка розпочався святковий концерт. Присутні змогли насолодитися виступами викладацького колективу та учнів Чортківської міської музичної школи , місцевих творчих колективів та гості заходу Наталії Бойчук.

 

 

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту