Чортків online

У міській раді відбувся тренінг для представників ОСББ міста

Регіональний координатор з досягнення Цілей сталого розвитку ПРООН у Тернопільській області Ігор Стефанів провів тренінг для представників новоутворених ОСББ Чорткова, на якому обговорили ряд питань, які стосувалися покращення роботи об’єднань.

Зокрема, Ігор Стефанів розповів про ОСББ на ринку комунальних послуг, порядок, переваги створення асоціації ОСББ та про взаємодію об’єднань багатоквартирних будинків з органами державної влади і місцевим самоврядуванням.

Він нагадав запрошеним, що ОСББ – юридично спроможна і дієздатна організація, яка одночасно представляє всіх співвласників, що вчаться обирати органи управління і самостійно вирішувати, хто обслуговуватиме будинок, розмір внесків, які потрібні для підтримки будинку в придатному стані. Ефективне використання коштів і контроль за їх використанням призводять до якіснішого та раціонального утримання житла.

Ігор Стефанів розповів про аспекти сплати рахунків за комунальні послуги представниками ОСББ. Для жителів будинку, які вирішили утворити об’єднання, діють такі самі тарифи на комунальні послуги, як і для інших громадян.

Наступним питання, яке обговорювалося на тренінгу, було порядок та переваги створення асоціації ОСББ.  Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирного будинку  —  юридична особа, створена для представлення спільних інтересів об’єднань співвласників декількох багатоквартирних будинків.

Основною ціллю створення асоціації є ефективне управління та економія коштів. Адже асоціація ОСББ – це не сума всіх ОСББ із їх головами, бухгалтерами та іншими штатними одиницями. Це нова одиниця, нова юрособа з персоналом, достатнім для утримання всіх будинків асоціації. Інакше кажучи, створення асоціації дозволяє найняти лише одну одиницю персоналу (одного бухгалтера, одного юриста і т. д.). Це вигідніше, ніж кожному ОСББ наймати свого фахівця.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту