Чортків online

Ілля Єременко: «Надмірні викиди парникових газів призвели до швидких змін клімату»

У вівторок, 22 жовтня, для колективу Чортківської міської ради у сесійній залі голова Української кліматичної мережі, координатор проектів ГО «Екоклуб», експерт з енергозбереження Ілля Єременко провів семінар на тему «Зміна клімату і ви, а також 100% ВДЕ і міста».
 
Ілля Єременко протягом тривалого часу допомагає органам місцевого самоврядування вчитись реагувати на зміни клімату. Запит на створення локальних стратегій розвитку, які б включали дієві заходи зі скорочення викидів парникових газів та адаптацію до відчутної зміни клімату все гостріше постає в українських містах та громадах. Тема збереження екології об’єднала енергоменеджерів як із великих та малих міст, бізнес, громадські організації та експертів з усієї країни.
 
Міський голова Чорткова Володимир Шматько нагадав, що наприкінці 2018 року він разом з мерами Кам’янця-Подільського та Житомира оголосили про наміри поступово перевести енергосистеми своїх міст на відновлювану енергетику до 2050 року. Голови міст публічно підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, оголошуючи про плани повного переходу до 2050 року на використання відновлюваних джерел енергії: сонця, вітру, води та біомаси.
 
«Раніше не було сенсу економити ні газ, ні світло, ні інші ресурси. Їх використовували нераціонально. Тепер все змінилось, ми швидкими темпами самознищуємось і нам вже зараз треба думати, якою буде планета через 50 років, – зазначив пан Ілля. – Щоб наша країна змогла протидіяти відчутній зміні клімату, треба чітко вирішити та прийняти політичне рішення, як на рівні кожної громади, так і на рівні держави, що Україна до 2050 року має намір перейти на відновлювані джерела енергії. Це технічно, економічно можливо та вигідно для громад. Про це свідчить вже наявний досвід європейських міст».
 
На завершення Ілля Єременко разом з працівниками міської ради сформували лаконічні підсумки спільної роботи, а також напрацювали рекомендації, що і хто має робити, щоб міста могли займатися кліматичною політикою.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту