Чортків online

До уваги ОСББ: не забувайте перевіряти димові та вентиляційні канали

До уваги ОСББ: не забувайте перевіряти димові та вентиляційні канали
 
Відповідно до «Правил безпеки систем газопостачання», безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів багатоквартирних будинків забезпечує власник – балансоутримувач. У деяких будинках у Чорткові за цим слідкує КП «Чортків-дім», у інших – приватна фірма «ЗахідКомСервіс». Що ж робити тим, хто утворив ОСББ?
 
Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Комунальне підприємство «Чортків-дім» надає такі послуги. Ви можете замовити їх, звернувшись за адресою м. Чортків, вул. Сонячна, 7, або ж зателефонувати за вказаними номерами: (03552) 2-08-94, (03552) 2-35-72.
 
Повторній перевірці димових і вентиляційних каналів підлягають:
– димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, – не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону), які працюють цілий рік, – два рази на рік (навесні і восени);
– димоходи опалювально-варильних печей – не рідше ніж два рази на рік: перед початком і після закінчення опалювального сезону;
– димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних газових плит (залежно від матеріалу) – не рідше ніж один раз на 6 місяців (цегляні і керамічні димоходи) і не рідше ніж один раз на рік (металеві – з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та із жаростійкого бетону).
 
Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці один раз на рік. Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків оформляється актом. Один примірник акта перевірки і прочищення димових каналів передається газорозподільному підприємству. Строк зберігання актів – 12 місяців.
 
Власник (балансоутримувач) повинен стежити за станом будинкового ввідного газопроводу та його кріплення, фарбувати зазначений газопровід не рідше ніж один раз на 5 років.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту