Чортків online

У міській раді – виставка аналогової фотографії Ореста Лижечки

У міській раді – виставка аналогової фотографії Ореста Лижечки
 
На другому поверсі Чортківської міської ради знаний не лише у нашому місті, а й далеко за межами України заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва Орест Лижечка відкрив виставку аналогової фотографії «Ностальгія за фотоплівкою».
 
– Всі фото зроблені на плівку ще у 70-80 роках минулого століття, – розповів пан Орест. – По-особливому люблю ці фото, бо в них вкладалася душа: ми проявляли плівку, готували хімікати для паперу, «чаклували»… Це зараз на сучасний фотоапарат можна зробити сотню однакових фото, а тоді кожна спроба була особливою.
 
Митець зізнався: колись, щоб відібрати бодай одне дійсно вдале фото, потрібно було роздрукувати з десяток їх. На виставці представлено аж 58 неповторних робіт: там і природа, і люди, і спорт, і натюрморт. Чимало із цих фотографій Ореста Лижечки брали участь у різних виставках в Україні та закордоном, неодноразово здобували перемоги.
 
– Ідея виставки полягає у тому, щоб люди наочно могли подивитись, як змінилась фотографія за якихось кілька десятків років. Технічний прогрес здається фантастичним. Плюс до того – тепер є різні редактори фотографій, як-от Photoshop, де можна все змінювати на будь-який смак. Хоча, попри все, у своїй колекції чорно-білих фото зроблених на плівку є чимало таких, що не поступаються тим, які зроблені на найсучасніші фотоапарати.
 
Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку та сповна оцінити талант одного з найвідоміших фотографів нашого краю! Другий поверх Чортківської міської ради!
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту