Чортків online

Парламент прийняв за основу обмеження обігу пластикових пакетів

Парламент прийняв за основу обмеження обігу пластикових пакетів
 
Відділ муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності інформує про прийняття парламентом проекту Закону України про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.
 
Законопроектом забороняється з 1 січня 2022 року розповсюджувати пластикові пакети в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства, товщиною до 50 мкм та оксорозкладні (оксобіорозкладні) пластикові пакети.
 
Законопроектом не поширюватимуться обмеження на надлегкі пластикові пакети з товщиною стінки до 15 мікронів та розмірами 225х345х450 мм, що використовуються для м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою.
 
Чому важливо заборонити продаж пластикових пакетів?
• поліетиленові пакети забруднюють ґрунти, ліси, річки та моря,
– 1 млн. птахів та 100 тис. тварин щороку помирають від пакетів, плутаючи їх з їжею;
• всього близько 6% від загального числа пакетів переробляються – решта роками лежить на сміттєзвалищах або ще гірше – серед природи.
 
Наше місто підтримує обмеження обігу пластикових пакетів, тому ще 24 липня 2019 року виконавчий комітет Чортківської міської ради прийняв рішення «Про використання поліетиленових пакетів у магазинах та точках продажу товарів м. Чортків», яким рекомендував суб’єктам господарювання сфери торгівлі і послуг пропонувати покупцям альтернативу одноразовим поліетиленовим пакетам – біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.
 
Будь в тренді – будь ECOFRIENDLY#ПакетНЕпотрібен
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту