Чортків online

У минулому році Чортків отримав майже 8 млн грн з різноманітних фондів та програм

Пріоритетним завданням відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Чортківської міської ради є залучення коштів, спрямованих на розвиток нашого міста. Приймаючи участь у різноманітних грантах та програмах фінансування, до бюджету Чорткова вдалось залучити близько 8 млн грн.
 
Найбільшою перемогою Чорткова у 2019 році стало залучення 7 697 780 грн з Державного фонду регіонального розвитку для реалізації проекту «Будівництво споруд для розвитку малого підприємництва в комплексі бізнес хабу по вул. О. Гончара». Саме завдяки цим коштам у Чорткові триває спорудження нового критого ринку, що дозволить перенести старий ринок з історичної частини міста.
 
Німецьке товариство міжнародного співробітництва «GIZ» виділило 140 тис. грн для виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт ЗОШ №7, 30 800 грн – для проведення енергоаудитів дитячих садків №6 та №8, ще 75 тис. грн знадобилося, щоб виготовити проектно-кошторисну документацію на термомодернізацію ДНЗ №9.
 
Реалізація політики енергозбереження та енергоефективності також є одним із головних завдань відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності. Щоб донести до населення питання проблем глобального потепління, погіршення екології планети, надмірного використання вичерпних джерел енергії працівники відділу протягом 2019 року провели ряд заходів:
 
  • акція «Чортків вечеряє при свічках» (в рамках екоакції «Година Землі»), до якої долучилися майже всі заклади громадського харчування Чорткова;
  • під час відкриття туристичного сезону в рамках святкування Днів Європи в Україні в нашому місті відбулися «Літературні читання»;
  • щорічні Дні сталої енергії на тему «Поводження з твердими побутовими відходами»;
  • акція «Велосипедом на роботу», за підсумками якої в місті було встановлено 9 велопарковок ;
  • день без поліетилену, в рамках якого жителі міста могли обміняти поліетиленові пакети на багаторазові полотняні екосумки;
  • чортківчани підтримали Міжнародний марш «За клімат» в рамках Європейського тижня мобільності;
  • до Дня Святого Миколая проведено акцію «Подаруй дитині свято – подаруй дитині радість». За спонсорські кошти було придбано 200 екоторбинок, які згодом власноруч розмальовували чортківчани. Потім торбинки передали в Службу у справах дітей та Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, пакуючи у них новорічні подарунки.
 
Також завдяки наданим коштам з фонду «Meet and Code» в школах міста пройшли пізнавальні уроки на тему «Технології проти змін клімату». Після прослуханих лекцій найактивніші учні змогли відвідати Науковий центр у Тернополі.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту