Чортків online

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

 
29 січня 2019 року Україна відзначає 102-річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
 
Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на кілька днів, коли тривали переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. Важливо було, аби на той момент українська столиця перебувала під контролем Центральної Ради. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
 
Через ціле століття нескорений дух, патріотизм і любов до України передались сучасним захисникам рідної землі. Сьогодні Герої російсько-української війни відстоюють право українського народу жити у вільній і незалежній Україні, про яку мріяли і за яку віддавали життя цілі покоління патріотів.
 
Ми свято віримо, що велика сила українського духу, щира та самовіддана любов до рідної землі стане запорукою розбудови сильної держави, адже народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і боронитиме Україну до останнього подиху. Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя на її захист, адже ідея волі України безсмертна і вічна.
 
Будьмо гідними нащадками борців за свободу України! Єднаймося в спільній меті – берегти й утверджувати вільну, незалежну, соборну Українську Державу!
 
Міський голова Чорткова Володимир Шматько
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту