Чортків online

Інспектор з паркування вже складає адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху

На вулицях Чорткова працює інспектор з паркування. Декілька місяців він лише залишав під двірником на лобовому склі автомобіля попередження про порушення правил дорожнього руху, однак вже протягом місяця виписує штрафні квитанції. За дрібні порушення – 255 гривень, за більші – 510.

Порушники правил дорожнього руху у Чорткові повинні усвідомлювати, що відповідальність за це у вигляді штрафу буде невідворотною. Місто Чортків у першу чергу – це місто для пішоходів, а не автомобілів. Не обов’язково паркувати власну автівку прямо під магазином чи установою, яка вам потрібна. Залишити авто на сусідній вулиці та пройти пішки кілька десятків чи сотню метрів – саме такі вимоги диктує сучасний стан справ не лише в Чорткові чи Україні, а й у всьому цивілізованому світі.

«Орієнтовно за 30 робочих днів виписав 46 повідомлень про притягнення до адміністративної відповідальності та склав 18 адміністративних протоколів. Станом на 5 лютого з них оплачено чотири. Найбільше порушників на вул. Ст.Бандери поруч з костелом – там паркуються і на повороті, і на пішохідному переході. Чимало повідомлень виписав і на вул. Гончара», – розповідає інспектор з паркування Володимир Головенчак.

Інспектору з паркування, згідно з законодавством, не потрібно шукати водія, котрий порушив ПДР. Достатньо зробити фотофіксацію порушення та виписати постанову на власника автомобіля. Після цього вся інформація про порушення буде доступна на сайті https://inspector.chortkivmr.gov.ua/, де водій зможе детальніше ознайомитись із постановою: коли, де і що порушив, а також переконатись у наявності фотодоказів. На сплату штрафу водію дається 30 календарних днів. Якщо ж ви готові сплатити штраф протягом 10 банківських днів з моменту винесення постанови, то сума буде на 50% меншою.

Втім, не все так гладко в роботі інспектора, зазначає Володимир: «Часто не можу скласти адміністративний протокол через погрішності в базі МВС. В інформації про власника транспортного засобу може бути не повністю вказана його адреса проживання. Через це я не можу повідомити людину про порушення, оскільки протокол відправляю рекомендованим листом».

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту