Чортків online

Володимир Шматько: «Росохач від об’єднання в громаду лише виграє!»

У неділю, 9 лютого, міський голова Чорткова Володимир Шматько побував на зборах громади села Росохач, де про виконану роботу у минулому році звітувала в.о. старости села Оксана Штира. На зборах також були присутні: в.о. начальника управління комунального господарства Василь Воціховський, начальник КП «Чортківський ККП» Віталій Царик, начальниця управління культури, релігії та туризму Ольга Дембіцька, депутат Тернопільської обласної ради, керівник ПАП «Ягільниця-В» Василь Вислоцький.

Коротко прозвітувавши про головні здобутки села у минулому році, Оксана Штира логічно підвела розмову до планів на 2020 рік. Нагадала, що віднедавна Росохач став частиною Чортківської міської об’єднаної територіальної громади та надала слово Володимиру Шматьку.

Міський голова спершу розповів про реформу: «На жаль, ми з вами втратили дуже багато можливостей, об’єднавшись не у 2015 році, а лише наприкінці минулого. Громади, котрі були створені п’ять років тому, отримали десятки мільйонів гривень на розвиток інфраструктури, спорту, культури з державного бюджету, різноманітних Європейський фондів, програм США тощо. Втім, старатимемось наздогнати втрачене. Запевняю, село Росохач від об’єднання лише виграє!».

Благоустрій та освітлення: «Ми запровадимо планово-подвірну систему збору сміття, як зробили це у Чорткові. Кожен власник приватного будинку матиме індивідуальний сміттєвий контейнер, який забиратимуть 2-4 рази у місяць (залежно від вашого договору). Відповідно ви сплачуватимете лише за те сміття, яке продукуєте. Всіляко заохочуватимемо сортування сміття, розміщуватимемо контейнери для пластику та скла.

Щодо вуличного освітлення, то думаю, що до Великодніх свят ми засвітимо всі вулиці села. Це елементарні норми безпеки та комфорту.

Також хочу розповісти про новостворене комунальне підприємство «Ритуальна служба». Ми шукаємо працівників, котрі щоденно проводитимуть благоустрій на місцевому кладовищі (прибиратимуть, коситимуть траву, впорядковуватимуть могили).

Про послуги: «Звірка показників лічильників за електропостачання та газ, отримання субсидії, земельні питання тощо – всі необхідні довідки чи інформацію мешканці Росохача матимуть змоги отримати в одному місці – у фоє міської ради та Центрі надання адміністративних послуг».

Про податки: «Кожен мешканець села, а особливо підприємці, повинні усвідомлювати важливість чесної та прозорої сплати податків. Адже кожна гривня – це розвиток села, це дороги, освітлення, благоустрій».

Хоч Різдво вже далеко позаду, але Росохач колядує. Вихованці місцевої школи підготували свято прощання з колядою, так звану розколяду, під гаслом «Схід і Захід разом». У затишній залі будинку культури лунали переспіви колядок від найдавніших і до сучасних, до виконання яких долучались всією громадою.

 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту