Чортків online

Чортківська громада вшанувала пам’ять героїв Небесної Сотні

П’ятий  рік поспіль в Україні відзначають День пам’яті героїв Небесної Сотні, вшановуючи подвиг тих, хто загинув під час Революції Гідності. Саме в січні-лютому 2014 року протистояння на Євромайдані досягло найвищого піку та забрало життя більше сотні активістів. 

У четвер, 20 лютого, біля пам’ятного знаку героям Небесної Сотні чортківська громада спільною молитвою та покладанням квітів вшанувала пам’ять тих, хто віддав своє життя за мир та справедливість під час Революції Гідності.

Всечесні отці різних конфесій відправили поминальну панахиду за жертвами розстрілів на Майдані. Віддати шану загиблим прийшли представники міської та районної влади, духовенство, освітяни, студенти, громадськість міста.

Після спільної молитви представники влади та громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку героям Небесної Сотні та запалили поминальні свічі.

Нагадаймо, що за весь період Революції Гідності на Майдані було вбито більше сотні людей. Серед них були не лише громадяни України, але й білоруси, вірмени та грузини.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту