Чортків online

У Чорткові відкрили фотовиставку бійця батальйону «Айдар»

“Від Майдану до війни” – так називається фотовиставка учасника Революції Гідності, бійця батальйону «Айдар», пластуна, фотокореспондента  Віктора Гурняка. На експозиції, яку відкрили 21 лютого, в Чортківській ЗОШ №5 представлені світлини Віктора, зроблені під час подій на Майдані та запеклих боїв  на Сході України.

Організувати виставку у Чорткові запропонував знаний у місті волонтер, завідувач відділу переливання крові Анаталій Кноль. Презентувати роботи митця приїхали батьки Віктора – Марія та Петро Гурняки.

«Хто такий Віктор? Для мене він завжди залишиться маленьким хлопчиком, який ходив до школи, посміхався, їздив до бабусі в село, вчив мене радіти життю. Він був не лише моїм сином, – розповідає пані Марія, –  але й сином України, який понад усе любив Батьківщину.

Пам’ятаю, як він почув про побиття студентів на Майдані, прибіг і сказав, що їде в Київ. Вважав, своїм обов’язком – розповісти цілому світу про те, що відбувається в державі і допомогти тим, хто бореться за світле майбуття для України. Одразу після Революції Гідності вирушив у Крим, де був волонтером та допомагав українським військовим, а невдовзі став добровольцем та поїхав у зону АТО».

У жовтні 2014 року, під час вивезення поранених вояків із зони бойових дій Віктор Гурняк загинув. Чоловіку було лише 27 років, у нього залишилася дружина та маленька донечка.

Світлини, відзняті Віктором, сповнені болю та гордості за український народ. Обличчя поранених, побиті активісти, українські стяги, облиті кров’ю героїв, переносять у ті буремні часи революції, яка стала переломним моментом в історії нашої держави.

Відкриття виставки збіглося із датою Дня пам’яті героїв Небесної Сотні, що відзначали напередодні. Саме тому  учні 10-го класу Чортківської ЗОШ №5 підготували тематичний виховний захід, на якому були присутні батьки Віктора Гурняка та представники скаутської організації «Пласт Станиця Чортків». Не стримуючи сліз, вчителі, учні та пластуни дякували пані Марії та пану Петру за сина, який не побоявся відстоювати честь України.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту