Чортків online

Про реалії та перспективи: Володимир Шматько зустрівся із громадою села Біла

У неділю, 1 березня, голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько зустрівся із громадою села Біла у місцевому будинку культури. Основна мета зборів – вивчення найбільш нагальних проблем та напрацювання стратегії розвитку села.

Для початку Володимир Шматько представив громаді керівників структурних підрозділів Чортківської міської ради, коротко розповівши про посадові обов’язки кожного.

Під час майже трьохгодинної дискусії голова громади найбільше акцентував увагу на доходах села та важливості прозорої сплати податків: «Всі жителі села, а особливо підприємці повинні чесно сплачувати подати та розуміти, що кожна гривня – це розвиток, це дороги, освітлення, благоустрій. У презентації відкрито продемонструю вам аналіз доходів Білої за останні три роки, аби ви зрозуміли, чому неможливо відразу зробити все – і школи ремонтувати, і дороги будувати. Сподіваюсь, сьогодні ми спільно визначимо пріоритетні речі та зробимо перший крок до напрацювання стратегії розвитку села».

Житлово-комунальне господарство: «Пам’ятаю, як у часи, коли я був сільським головою Білої, ми разом з вами вчились цивілізовано здавати сміття, а не розпорошувати його по кар’єрах та лісах. Зараз ми продовжимо рухатись у цьому напрямку, запроваджуючи планово-подвірну систему збору сміття. Кожен власник приватного будинку матиме індивідуальний контейнер, який забиратимуть з-під вашого будинку 2-4 рази у місяць (залежно від вашого договору).

Щодо вуличного освітлення, то ми старатимемось в найкоротші терміни максимально освітити село. Саме для цього ми реорганізували комунальне підприємство «Чортківський ККП», натомість утворивши чотири: «Благоустрій», «Міськсвітло», «Ритуальна служба» та «Чисте місто». Це дозволить нам якісніше управляти всією сферою житлово-комунального господарства та оперативніше вирішувати проблеми мешканців громади.

Також шукаємо працівників у КП «Ритуальна служба». Вони щоденно проводитимуть благоустрій на місцевому кладовищі – прибиратимуть, коситимуть траву, впорядковуватимуть могили».

Автобусне сполучення: «Те, що автобуси ходять нерегулярно – справді вічна проблема. На жаль, є чимало нелегальних перевізників, котрі не сплачують податок, але послугами яких ви систематично користуєтесь. Цим самим зменшуєте пасажиропотік офіційного перевізника – Чортківського АТП 16142. Саме через нерентабельність маршрутів водії часто відмовляються їхати на певні рейси і вплинути на це надзвичайно важко.

Наразі ми з колегами шукаємо програми в державному бюджеті та гранти від Європейського Союзу. Нам потрібно орієнтовно 10 млн гривень на придбання п’яти великих комунальних автобусів, завдяки яким ми зможемо створити власні маршрути у межах громади. Головне – ми зможемо ці маршрути чітко контролювати. Ну і, звичайно, це створить конкуренцію АТП».

Про послуги: «Звірка показників лічильників за електропостачання та газ, отримання пільг та субсидій, приватизація землі, прописка, виписка тощо – всі необхідні довідки чи інформацію мешканці села Біла матимуть змоги отримати в одному місці – у фоє міської ради та Центрі надання адміністративних послуг».

 

 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту