Чортків online

Як у Чорткові Тарасове слово звучало…

Як у Чорткові Тарасове слово звучало…
 
Учора, 10 березня, у їдальні-музеї «Пан Чартковський» у рамках відзначення Шевченківських днів відбувся літературно-мистецький захід «Тарасове слово». У залі було ніде голці впасти, адже вихованці вокальної студії «Едельвейс» на півтори години зачарували всіх декламуванням та переспівами вічних, завжди актуальних та болючих Тарасових слів.
 
«Едельвейс» спільно з управлінням культури, релігії та туризму Чортківської міської ради намагались відкрити чортків’янам нового Тараса Шевченка – не такого, як ми звикли бачити у шкільних підручниках. І цього вдалось досягти – кожен наступний вірш у виконанні дітей змушував гостей заходу аплодувати все гучніше.
 
Поезія Тараса Шевченка є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях. Підтвердженням тому є те, що у світі налічується 1384 пам’ятники Кобзареві. На території України знаходиться 1256 скульптур Шевченка, ще півтори сотні – в інших 35 країнах світу, від Бразилії до Китаю.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту